Jouw ontwikkel reis

De gids die je wilt
en het duwtje dat je nodig hebt

ontwikkeljourney

Ontwerp je eigen reis

De basis van jouw reis, of dit nu voor jezelf, je team of je organisatie is, is jouw eigen ontwikkelvraag. Wij denken dat alleen de vraag kennen niet voldoende is. Het gaat vooral ook om het zetten van stappen. Dit is niet altijd vanzelfsprekend. Daarom reizen we met je mee. Als reisbegeleider die jou kan helpen navigeren, momentum houden en echt voortgang boeken.

Wat Heleen zegt:

Bas is iemand waar ik een paar jaar geleden misschien niet meteen een coaching sessie mee had aangedurfd. Het voelde alsof hij vanaf moment een dwars door me heen keek. Maar ik was er ook wel aan toe uit mijn vicieuze cirkel te komen en dus besloot ik ervoor te gaan. Mijn intuïtie bleek me niet in de steek te laten. Omdat ik zelf niet meer zo goed wist wat ik nou voelde was het fijn om iemand te hebben die in een veilige omgeving met me mee kon voelen. Met zijn enorme praktische kennis gaf hij me ook meteen wat handvatten waar ik verder mee kon. Prettig vond ik ook de flexibele opzet en het feit dat er niet meer sessies gepland werden dan nodig. Bas is een aanrader als je eraan toe bent écht stappen te zetten. Hij laat zich niet om de tuin leiden en haalt je uit je comfortzone, terug naar je hart.

– Heleen Altena Ondernemer

Wat het oplevert

De vier domeinen waar wij in geloven. Dit mag in het individu maar ook in de organisatie gestimuleerd worden.

1.
Gezonde

Proactieve mensen

“De energie stroomt. Ik voel me gezond, levend en krachtig. Ik eet goed, geef mezelf voldoende beweging, voeding en slaap.”

Hier komt je actie vandaan.

2.
Emotioneel

Stabiel en verbonden

“Ik voel met goed. Ik kan omgaan met mijn gevoelens. Ik ben in staat voedende relaties aan te gaan en kan effectief communiceren.”

Dit is de manier waarop je het doet.

3.
Groeiend

En in ontwikkeling

“Ik ben mentaal gezond. Ken mijn overtuigingen. Kan omgaan met mijn ontwikkelvragen en weet hoe ik om moet gaan met het leven.”

Hier stippel je de routes uit.

4.
Bewust

En vol van betekenis

“Ik ken mijn plek in de wereld. Ik weet hoe ik van waarde kan zijn en voor wie. Ik voel elke dag dat ik er toe doe.”

Dit is waartoe je het doet.

Het plan en de reis

Of het nu voor jou persoonlijk is of bijvoorbeeld voor jouw team, als je bij ons start ga je een reis maken. Deze reis heeft een start, een eind en een fase er tussen.

Een reis begint met een eerste stap. Als je weet vanwaar je vertrekt komt daarna de rest vanzelf. Begin met lopen.

Koffie

Stap 1

Koffie

We maken kennis. Het is natuurlijk belangrijk dat je weet met wie je te maken hebt. Dat geldt voor jou, maar geld ook voor ons. Het is belangrijk dat we echt een match maken. We gaan tenslotte een intensieve reis aan.

JOurney voorstel

Stap 2

Intake & strategische sessie

Je doet een intake. Dat is een vragenlijst die je online invult. Daarna gaan we met jou kijken welke zaken jouw reis moet bevatten? Tijden een strategische sessie bepalen we welke elementen er in onze reis moeten komen. Wat zijn de dingen die je wilt ontwikkelen? Welke ervaringen wil je opdoen? En welke experts zijn er eventueel nodig?

start journey

Stap 3

Reisvoorstel

Aan de hand van deze sessie komt Souldrop met een compleet reisvoorstel. Hierin is de reis beschreven.

Spoiler alert: eigenlijk wordt elke reisplan gedurende de reis wel een keer aangepast. We zorgen er dan in ieder geval wel voor dat we binnen jouw budget blijven.

Strategische sessie

Stap 4

Reizen

Dan begint de reis. Je hebt een vaste coach die als reisbgeleider met je meeloopt. Daarnaast kan het zijn dat je experts op bijvoorbeeld leiderschap, vitaliteit, slaap, of andere domeinen ontmoet. Het kan ook zijn dat je in een journey tribe terecht komt. Dit is een groep mensen met een vergelijkbare reis. 

Het reizen bestaat uit individuele sessies, workshops, maar het ook kan ook zijn dat je gebruik kan maken van onze online omgeving.

aankomst

Stap 5

Aankomst

Er komt een dag dat je aankomt op je bestemming. Dan evalueren we de reis. Een feestje! We inventariseren de oogst van jouw reis. 

Als je klaar bent hebben we je ook al een beetje op weg geholpen met een volgend reisplan.

het vervolg

Stap 6

Het vervolg

Zo lang iemand nog ademt, ontwikkelt hij of zij zich nog. Soms doe je dat alleen soms samen. Er zijn reizigers die er voor kiezen een nieuwe reis te starten met het nieuwe perspectief. 

Jij kunt in ieder geval verder met een hoop ontwikkeling en netwerk.

Wie reist er met je mee

Je krijgt een persoonlijke reisbegeleider. Dit is jouw vaste aanspreekpunt. Met hem of haar heb je coachgesprekken en bespreek je de voortgang.
Jouw reisbegeleider is een door de wol geverfde coach die zelf behoorlijk wat kilometers gemaakt heeft.
In ieder geval bouw jij met deze persoon een band op. Dus het is belangrijk dat het goed klikt.

Het kan zijn dat je met experts op bepaalde domeinen te maken krijgt. Jouw reisbegeleidr blijft altijd vast.

Onze reizigers

Reis voorbeeld

Michel

Het is aan het begin van 2020 dat de leidinggevende van Michel contact met ons opneemt.

“Ik heb een medewerker waar ik veel in zie. Ik ben van plan om mooie dingen met hem neer te gaan zetten, maar ik merkt wel dat ik in de begeleiding tegen een aantal zaken aanloop. Kunnen jullie mij helpen?”

Wat volgt is een verdiepend gesprek met de leidinggevende. En daarna met de medewerker. Hij is tenslotte degene die de reis gaat maken. Dus hij moet wel willen reizen en ook met ons samen.

Na een go van alle partijen gaan we aan de slag. We ontwerpen een reis waarin er een aantal zaken terugkomen.

  • Spiegelgesprekken tussen Michel en onze coaches.
  • Opdrachten die Michel uitvoert in relatie tot zijn groei bij het bedrijf.
  • Spiegelgesprekken met Michel en zijn leidinggevende.

Het resultaat

De afstemming tussen Michel en zijn leidinggevende is loeistrak. Beide partijen kennen de afspraken, weten wat er van ze verwacht wordt en ze zijn in staat om samen verder te reizen.
Michel wordt inderdaad de leidinggevende van de afdeling. 
“Dank mensen! Michel zit stevig in het zadel en ik kan met een gerust hart de toko aan hem overdragen!”

Meer reizen

Hallo!

App, bel, mail, vind ons. Of stuur een bericht via het formulier hiernaast.

Logo_LeidersVandaag_diap2

Bel mij!

Ik wil graag een krachtige leider worden.


Bel mij!

Ik wil graag een krachtige leider worden.