DE-BRIEFING

DE KRACHT VAN HET UITSPREKEN

Deze techniek wordt gebruikt als korte evaluatietechniek. Na een project, aan het eind van een dag of week. Het is een manier om met elkaar te leren snel bruikbare informatie boven water te krijgen. Hoe kunnen we de volgende stap beter maken. Volg onderstaande stappen in dezelfde volgorde. De eerste twee stappen gaan over jezelf, de laatste twee gaan over de ander. Veel succes!

De kunst is om bij deze stap nog niet te praten over WAT er gebeurde, maar alleen over HOE de ervaring was.
De vragen die we elkaar stellen zijn: “Hoe vond je het gaan?”, “Wat was je gevoel?”. Hierop kan iedereen kort zeggen: “Goed”, “Lekker”, “Waardeloos”, etc. 
Deze ronde is vooral bedoeld om de temperatuur in de groep te meten.

In deze stap neemt iedereen verantwoordelijkheid voor zijn/haar eigen aandeel. Iedereen vertelt wat hij/zij volgens zichzelf goed deed of beter had kunnen doen.
“Punt A ging lekker, bij punt B heb ik XYZ te lang laten liggen en daardoor is dit en dat gebeurd” 

Waar de vorige twee stappen over je eigen stuk gaan, mag je in deze stap het gedrag van de ander benoemen. Als de ander bij verantwoordelijkheid volgens jou nog iets heeft overgeslagen, zeg je iets als:”Goh, onze afspraak was om linksaf te gaan. Ik zag dat jij echter rechtsaf ging.” Het gaat er om in deze stap heel feitelijk te zijn.

Wanneer de ander na de uitnodiging nog steeds geen verantwoordelijkheid heeft genomen, kom je in deze stap terug op wat je hebt gezien en wat het effect daarvan was. “De afspraak was om linksaf te gaan en dat deed je niet. Nu is op XYZ dit en dat het effect geweest.”

Logo_LeidersVandaag_diap1

Hallo!

App, bel, mail, vind ons. Of stuur een bericht via het formulier hiernaast.

Logo_LeidersVandaag_diap2

Bel mij!

Ik wil graag een krachtige leider worden.


Bel mij!

Ik wil graag een krachtige leider worden.