Workshop Stress de baas

Voor een gezonde en productieve werkomgeving

Dat wil ik ook

Neem vrijblijvend contact op

Stress de baas

Stress, we hebben er allemaal mee te maken. Burn-outcijfers zijn schrikbarend. Prikkels komen van alle kanten en tot rust komen lukt voor velen maar amper.

Stress is een echt probleem in de wereld, maar stress is niet altijd slecht. We hebben stress nodig om goed te functioneren, het is een teveel aan de stress dat veel mensen opbreekt.

Hoe herkennen we nu wanneer stress een probleem is? En hoe gaan we er dan mee om?

Omdat ieder mens anders op stress reageert en elke interventie ook een individueel effect heeft, is er geen one size fits all.

Wat echter voor iedereen geldt: spanning dien je de balanceren met ontspanning. Het gaat mis als je de ontspanning niet meer kunt vinden.

In deze workshop maken we een deepdive op het onderwerp. In een mix van theorie en directe evaring krijgen de deelnemers inzichten over hoe stress voor ze werkt. 

Ook geven we in de workshop handvaten om met stress aan de slag te gaan.

De workshop

Bewustwording is het fundament als je aan de slag wilt met stress. Daarvoor is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten en dat je de kans krijgt het te herkennen in jezelf. En precies dat is het doel van deze workshop.

De workshop bestaat uit drie delen

🧠 Theorie

In de workshop leer je over stress. Je leert wat het is, hoe het ontstaat en wat de effecten zijn. Met name waarin je het kan herkennen.

❄️ Stress omhoog

We zullen je laten ervaren hoe je stress kunt herkennen in je lijf. Dit doen we met behulp van een emmer met ijs.
Je ervaart op een laagdrempelige manier hoe jij op stress reageert.

💨 Stress omlaag

Daarna zorgen we er voor dat jij leert hoe je jouw stress kunt reguleren. We zullen je helpen om met behulp van je adem in een hele diepe ontspanning te komen.

Het effect

Door de workshop te volgen, krijgen teamleden inzicht in hoe stress in het lichaam werkt en leren ze technieken om stress te verminderen, zoals ademhalingsoefeningen. Dit kan helpen om de stressniveaus van de teamleden te verlagen en hen in staat stellen om beter om te gaan met werkdruk, wat kan leiden tot een vermindering van spanning en conflicten in het team.

De workshop kan ook bijdragen aan de communicatie binnen het team, omdat de teamleden gezamenlijk de oefeningen doen en hierover kunnen praten. Dit kan leiden tot een versterking van de band tussen de teamleden en een verbetering van de samenwerking.

Door de workshop met andere teamleden te volgen, kunnen teamleden zich verbonden voelen met hun collega’s en kan het helpen om het teamgevoel te versterken.

De workshop kan ook bijdragen aan de fysieke gezondheid van teamleden, omdat de oefeningen de bloedsomloop verbeteren en de spieren en gewrichten soepel houden.

De workshop kan bijdragen aan de mentale gezondheid van teamleden, omdat de oefeningen kunnen helpen om stress te verminderen, angst te verminderen en de concentratie te verbeteren.

Voor wie

Voor alle organisaties die de gezondheid en het welbevinden van de medewerkers, hoog in het vaandel hebben staan.

People first bedrijven die geloven dat als het goed gaat met de mensen, het goed gaat met de organisatie.

Door wie

Praktisch

Dat wil ik ook

Neem vrijblijvend contact op

Hallo!

App, bel, mail, vind ons. Of stuur een bericht via het formulier hiernaast.

leidersvandaag_logo_wit

Bel mij!

Ik wil graag een krachtige leider worden.

Bel mij!

Ik wil graag een krachtige leider worden.