Met jouw MT of team

Ontspannen uitzoomen en verbinden?

Een volledig gefaciliteerde dag vol inzichten, contact en energie. Reconnect.

Ja dat wil ik

Ik wil graag reconnecten met mijn MT of team. Neem vrijblijvend contact met op.


Herken je dat?

We zeggen op de gang tegen elkaar:”Hoe is het?” en het standaard antwoord is “Ja goed, met jou?”. Of “Druk, druk, druk.” 

Weet je hoe het gaat met jouw mensen, met het team? Of weet je beter hoe het gaat met KPI’s, dossiers, tijdlijnen en to do’s?

In veel organisaties vergeten we in de waan van alle dag dat het werk door mensen gedaan wordt.

Stel je voor!

Stel je voor dat je vanuit contact met elkaar. Zonder ruis het werk kan doen.
Dat je uitgelijnd bent op de bedoeling en dat je woordeloos in afstemming met elkaar bent.

Stel je voor dat er flow is, vitaliteit en een diep besef van betekenis.

Hoe zou het zijn om in zo’n team te werken?

Daarom Reconnect

Wij weten dat, omdat  het werk door mensen gedaan wordt, daar aandacht voor nodig is.

Wanneer je met jouw managementteam of team het verdiepende gesprek voert. De tijd neemt om echt met elkaar stil te staan bij het onderhoud van wat jullie tot team maakt, er grote flow bereikt kan worden.

Reconnect in Business is een verzorgde dag om samen vanuit ontspanning uit te zoomen en te verbinden zodat er ruimte en energie ontstaat verder te bouwen. 

Wie het verzorgt

Het oerbos in Ermelo. Tussen de prachtige hoge bomen hebben wij ons plekje, net als het jaar daarvoor, weer gevonden. De tent staat. Netjes en cozy ingericht. In de zon staan onze twee stoelen klaar om in gebruik genomen te worden.  Het jaar is om omgevlogen. Veel ontwikkeld, ontdekt en uitgevoerd. Kortom onderweg om LeidersVandaag vorm te geven. Te bouwen aan een duurzaam solide bedrijf. We hebben onze highs and lows. Ondernemen blijft elke dag uitdagend.

Deze twee dagen staan voor ons in het teken uitpluggen. Even loskomen van de dagelijkse realiteit en opladen. Telefoons uit en de laptops liggen thuis op de keukentafel. De tijd nemen om naar elkaar te luisteren. Het “echte” gesprek te voeren. Onze verlangens en ruis uit te spreken. De ruis weg te nemen en de verlangens vorm te geven. In de flow van de dag doen wij zelf werkvormen die wij met onze klanten doen. Wij gaan het vol met z’n tweeën aan. Er ontstaat ruimte en energie om onze verantwoordelijk beter te pakken en verder te bouwen aan LeidersVandaag. 

Wij geloven erin onze Reconnect dag veel waarde heeft en lange tijd positief doorwerkt in onze samenwerking. 

Inmiddels hebben wij veel ervaring opgedaan om dit met MT’s en directie teams te doen. Waardevolle dagen waarin erg veel waarde losgemaakt wordt.

Wat anderen zeggen

“Het heeft voor ons als oprichters/eigenaren nieuwe verbinding en nieuw perspectief gegeven die op persoonlijk maar ook op zakelijk vlak een grote impact heeft en heeft gehad.”

Corjen Moll - CTO Reversed Digital

“Vaak vinden die soort sessies pas plaats als er problemen zijn. Het is voor ons ontzettend waardevol geweest om dit juist aan het begin van onze samenwerking te doen waardoor er een stevig fundament van vertrouwen is gelegd.”

Eric Haasjes - Directeur Positie1

“Het resultaat in de laatste twee jaar is dan ook iets om trots op te zijn. Er staat een vrolijk, zelfverzekerd en zelfstandig team en ik kan meer afstand nemen van de operationele taken om zo weer strategisch aan uitbreiding te kunnen werken.”

Andrea Lapère - Directeur Stratego

Hoe het werkt

Om er voor te zorgen dat de Reconnect dag een succes wordt bereiden we samen zorgvuldig voor.

 • Voorgesprek waarin we de behoefte en het doel formuleren.
 • Voorstel op maat. Het kan een ochtend, middag, avond of een combinatie zijn. En de invulling is per organisatie en thema weer anders.
 • Betrekken deelnemers om de invulling nog scherper te krijgen. Dit kan door interviews of een vragenlijst.
 • Voorbereidende opdracht aan de deelnemers zodat ze met de juiste mindset op de dag verschijnen.
 • De dag word gefaciliteerd door ons en eventueel met experts die speciaal voor een onderwerp worden ingevlogen. Op de dag komen, afhankelijk van de behoefte, bewegen, verdieping, lekker eten, ontspanning contact en verbinding aan bod.
 • Achteraf kan een vervolgopdracht aan de deelnemers gestuurd worden. Een Reconnect dag staat nooit op zichzelf en is altijd verbonden met een proces dat bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van de organisatie. We helpen daarom in een gesprek de opdrachtgever ook met het formuleren van vervolgstappen.

Locatie

 • t’ Kalfje in Wenum Wiesel vlakbij Apeldoorn
 • Back to basic midden in de natuur 
 • Weg van de drukte
 • Sfeervolle binnenruimte om totaal te resetten
 • Zwemmen in een koude vijver
 • Warm douchen buiten
 • Voldoende ruimte om je even terug te trekken / wandeling te maken
 • Uiteraard een mooie plek om fikkie te stoken

Invulling

We besteden tijd aan een zorvuldige invulling van de dag. Het is belangrijk dat de invulling bijdraagt aan het doel. 

Onderstaand een aantal voorbeelden van wat er mogelijk is. Klik het open om wat meer te lezen.

Bij een kampvuur komen de verhalen en persoonlijkheden van iedereen tot leven. Eenvoudig én krachig.

Dat wat je niet ziet bepaalt vaak de dynamiek en daarmee ook de resultaten in een organisatie. 

Met systemisch werk kunnen onderliggende spanningen en patronen aan het licht komen. Dit levert vaak een enorme opluchting en verlichting op die zich direct doorvertaalt in meer resultaat op de werkvloer.

Echt met elkaar praten wanneer gebeurt dat nou? Echt luisteren voorbij je eigen verhaal. Of echt (durven) zeggen wat er in je speelt.

Getrainde facilitators kunnen op diverse manieren het gesprek begeleiden zodat jullie echt tot verdieping en meerwaarde komen.

Activeren of juist diep de onstpanning in. We kunnen aan de slag met Yoga, bootcamp of kickboksen.

Bijvoorbeeld om de dag te starten. Of juist halverwege om samen even uit het hoofd te gaan. 

Inmiddels is de Wim Hof methode niet meer weg te denken uit organisatieland. Wij zijn er fan van. Een ijsbad doet heel veel met sfeer en band tussen de medewerkers onderling. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gezond.

Natuurlijk hoort bij een mooie dag ook goed eten. 

Wij maken gebruik van leveranciers die verantwoord en biologisch, maar bovenal erg lekker eten leveren. 

We nemen de wensen van tevoren goed door zodat ook de innerlijke mens tevreden en gezond naar huis kan.

Soms kan wat extra inspiratie over een bepaald onderwerp gewenst zijn op jouw dag. 

Laten we samen kijken wat jullie kunnen gebruiken. 

Wat doen rituelen in een bedrijfssetting zou je vragen. Een verjaardag is al een ritueel, maar je kunt ook denken aan het in- of uitdienst treden van iemand. Rouw. Transitie. Een vuurcermonie, inwijding. Etc.  pulvinar dapibus leo.

Eten

Het eten is een belangrijk onderdeel van de dag. Als  er hard gewerkt wordt is het belangrijk goed voor de binnenkant te zorgen.

Wij zorgen voor thee, fruit en een gezonde lunch én diner. We werken met een professionele cateraar. Zij zijn tevens een delicatessen bedrijf. Dus geen gewone broodjes, maar érg lekker én gezond.

Zij leveren voor een groot deel vegetarisch, maar alles kan. Laat ons je dieetwensen weten.

Voorbeeld van een dag

Om 8 uur in de morgen melden de deelnemers zich. Ze zijn al in hun sportkleren. Zonder veel gepraat beginnen de mensen met een rondje boksen onder leiding van onze trainer. Een stevig wakkerword moment. Even douchen en dan volgt een uitgebreid ontbijt.
De directeur brengt zijn verhaal in. Hij vertelt over de visie die hij heeft voor het bedrijf en het verlangen dat hij heeft om hierin de mensen mee te nemen. Hij is niet formeel, hij is persoonlijk. Hij laat zien dat hij als mens een uitdaging ervaart in het aansturen van het bedrijf.

Aan de hand van het verhaal van de directeur volgen een aantal oefeningen. Er wordt geschreven, gereflecteerd, verdiept. Het gesprek waar ze eigenlijk nooit aan toe komen wordt nu eindelijk gevoerd. Er volgt een organisatie opstelling. 

Het blijkt dat meer mensen iets in willen brengen. Hier wordt ruimte voor gemaakt. Een enorme opluchting volgt.

Op speciaal verzoek van de manager commercie volgt er een ademsessie en stappen ze allemaal in een ijsbad. Lef hebben ze. 

Dan is het feest. Er wordt gegeten, gedronken en gelachen bij een kampvuur. Iedereen is aan bod geweest, heeft zich uitgesproken, is gehoord. 

Bij het vuur komen echte, persoonlijke verhalen tevoorschijn.

Om 22 u gaat iedereen naar huis. Moe maar voldaan.

Er zijn concrete afspraken gemaakt voor de komende tijd. En de zaken die in de weg zaten zijn opgelucht.

Na een paar weken spreken wij de organisatie weer. We kijken naar de inzichten die ze hebben opgedaan en helpen ze met het formuleren van een aantal aanvullende stappen.

Een jaar er na belt de directeur ons:”We willen nog een keer. Niet omdat er een probleem is, maar omdat dit ons zo geweldig voedt.”

Het effect

De trainers en facilitators zorgen met elkaar voor een veilige container waarbinnen veel bereikt kan worden. 

De effecten zijn:

Vanuit veiligheid en ontspanning is er ruimte om te ontdekken. De open sfeer zorgt voor mindset waarmee veel geleerd kan worden.

Veiligheid en openheid zorgen er ook voor dat de deelnemers in durgeven brengen wat soms niet zo gemakkelijk is. We nodigen zoveel mogelijk de echte versie van iedereen uit.

Als mensen dan tevoorschijn komen, ook met zaken die ze wellicht spannend vinden, blijven we met elkaar de container houden. We blijven in contact met elkaar, in verbinding. 

Als alles op tafel ligt, we veilig en onszelf zijn, dan kunnen we meer met elkaar aangaan. Het wordt dan makkelijker om verantwoordelijkheid te nemen en leiderschap te tonen op wat we echt belangrijk vinden.

Wanneer er vanuit een open sfeer, authentieke mensen zijn die vanuit contact en verbinding, leiderschap en verantwoordelijkheid tonen, kunnen we met elkaar maximaal gaan voor impact.

"Wanneer er vanuit een open sfeer, authentieke mensen zijn die vanuit contact en verbinding, leiderschap en verantwoordelijkheid tonen, kunnen we met elkaar maximaal gaan voor impact."

Voor directies, MT's, teams of andere samenwerkingen

Eric haasjes

Eric Haasjes

Directeur Positie 1

Op 21 juni 2022 heb ik samen met mijn compagnon, Heleen, een dag doorgemaakt met Bas en Dennis.

We waren sinds begin dat jaar een fusie aangegaan en deze dag was voor ons om elkaar nog beter te leren kennen.

Wat heb ik eruit gehaald?
Inzicht in mijzelf, inzicht in het karakter, verwachtingen en de kracht van mijn compagnon, een gezamenlijk vooruitblik op onze toekomst, onze gezamenlijke power kracht en hoe goed de combinatie van ons beiden zou kunnen werken. Met rituelen hebben we afscheid genomen van dingen die we niet meer willen en hebben we ook ons succes alvast gemanifesteerd. Dat begeleid door Bas en Dennis, met doordringende vragen, humor en ontroering. Op die dag heeft mijn vertrouwen in onze samenwerking een enorme boost gekregen.

Vaak vinden die soort sessies pas plaats als er problemen zijn. Het is voor ons ontzettend waardevol geweest om dit juist aan het begin van onze samenwerking te doen waardoor er een stevig fundament van vertrouwen is gelegd.
Als we nu, een jaar later, terugkijken op deze dag dan kunnen we concluderen dat onze manifestaties zijn uitgekomen.

Corjen Mol

Corjen Moll

CTO - Reversed Digital

We hebben inmiddels al meerdere sessie gehad met Leiders Vandaag in verschillende samenstellingen. Begonnen met een aantal 1-op-1 sessies, daarna een dag met ons als drie eigenaren en vervolgens een dag met het hele team. Stuk voor stuk zijn ze ontzettend waardevol gebleken.

Het is niet altijd makkelijk om in de drukte van alle dag uit te zoomen en te focussen op wat, zoals Dennis en Bas het mooi omschrijven, onder de waterlijn ligt. Maar dat is juist waar ze steengoed in zijn; in een ontspannen en ongedwongen sfeer, met ruimte voor een lach en een traan, de verdieping in.

Ze voelen heel goed aan waar de pijnpunten, behoeftes en kansen liggen en weten die mooi te vertalen naar passende vormen om als team mee aan de slag te gaan. Wat ons betreft is een dag met hun een must om periodiek met je team te doen, niet alleen als het ergens spaak loopt, maar juist ook als het best goed gaat.

Het heeft voor ons als oprichters/eigenaren nieuwe verbinding en nieuw perspectief gegeven die op persoonlijk maar ook op zakelijk vlak een grote impact heeft en heeft gehad.

De sessie met hele team heeft ons dichter bij elkaar gebracht en inzichtelijk gemaakt waar onze individuele sterktes en zwaktes liggen. Het bewustzijn hiervan bij elkaar is iets waar we elke dag de positieve gevolgen van zien.

Los van het professionele stuk zijn Dennis en Bas twee sympathieke, fijne gozers, waar je je op gemakt voelt en die je het vertrouwen geven om te delen en stappen te zetten.

100% aanrader voor elke directie, team of drukke professional.

andrea lapere

Andrea Lapère

Directeur - Stratego.work

Twee jaar geleden heb ik de hulp ingeroepen van Bas en Dennis met twee ondersteuningsvragen in de dynamische omgeving van een snel groeiend bedrijf. Te weten: Hoe kan ik mijn team in hun kracht zetten en hoe kan ik zelf leren als directeur/eigenaar om meer op afstand te sturen.

Er zijn zowel individuele coaching gesprekken gevoerd, maar ook hebben we meerdere team-sessies gehad.

Met een lach en een traan komen we snel tot de kern. Altijd met respect voor elkaars eigenschappen die de persoon kenmerken, en met het doel om vooral je eigen grenzen te verleggen, irritaties op te ruimen, problemen op te lossen en nog betere verbindingen te leggen.

Iedereen kijkt uit naar de sessies van Bas en Dennis en we gaan allemaal geïnspireerd naar huis. Er wordt vaak nog een week nagepraat over de nieuw opgedane inzichten en hoe we de verbeterpunten nadien goed kunnen implementeren.

Het resultaat in de laatste twee jaar is dan ook iets om trots op te zijn. Er staat een vrolijk, zelfverzekerd en zelfstandig team en ik kan meer afstand nemen van de operationele taken om zo weer strategisch aan uitbreiding te kunnen werken.

Een veel beter resultaat dan ik vooraf had durven hopen. En waarom? Vanwege de zeer gedegen kennis en professionaliteit van Bas en Dennis, maar vooral de zeer warme en persoonlijke benadering voor iedereen in het team.

Voor directies, MT's, teams of andere samenwerkingen

Voor wie

Reconnect is voor bedrijven die snappen dat het werk door mensen gedaan wordt. Voor bedrijven die snappen dat als het goed gaat met de mensen dat het dan goed gaat met het bedrijf. 

Reconnect is voor bedrijven waar de mensen die er werken zeggen:

“Ik wil me verbinden met mijzelf, met mijn collega’s, met mijn klanten. Omdat ik weet dat ik vanuit contact en verbinding de mooiste dingen maak.”

Door wie

Onze trainers zijn door de wol geverfde professionals die hun ervaring met veel liefde en plezier voor de deelnemers inzetten. 

Zij zullen er voor zorgen dat het een workshop is waar nog lang over nagepraat wordt.

Ook weten wat een Reconnect dag voor jou kan betekenen?

In overleg kunnen we een voorstel op maat maken.

Dat wil ik ook met mijn team


Lorum ipsum

Lorum Ipsum


Bel mij!

Ik wil graag een krachtige leider worden.


Bel mij!

Ik wil graag een krachtige leider worden.